FC RAMSDONK

Peizegem - FCR 1-1


FCR kan voor het 8e seizoen op rij zijn openingswedstrijd niet winnen.

Click op 'lees meer voor wedstrijdstatistieken -en verslag (in aanmaak).

Ramsdonk mocht voor zijn openingswedstrijd op bezoek gaan in Peizegem.
Om voor de eerste maal in acht jaar de openingswedstrijd te winnen, nam trainer Dimitri Huys nieuwkomers Landrik Bantu Ku Bol en Junior Osagie meteen op in de kern.Voor het overige enkel blijvers van het voorbije geslaagde seizoen.

Het warme en drukkende weer zorgde ervoor dat er op een traag tempo werd gevoetbald en had zeker zijn invloed op de kwaliteit van het spel. Niettemin gingen beide ploegen voluit hun kans. De beginfase was even voor Peizegem dat in de vorm van de aanvallende middenvelder een vrijstaande kopkans onbenut zag en ongedekt ver naast kon koppen.
Aan de overkant viel een vrije trap van Alexander Breugelmans net niet binnen; een alerte thuisdoelman kon de bal via de lat in corner tikken.
Rond de 20ste minuut stond de 0-1 op het bord. Een corner van Alex viel op het hoofd van Jonathan Bugin die vrijstaand kon binnenkoppen.

Iets later werd een overduidelijke penalty op Mathias Thielemans niet gefloten. De verdediger raakte in geen kilometers de bal en mocht zowaar nog zelf gaan inwerpen.

De reactie van Peizegem bleef niet uit, maar voornamelijk in de vorm van afstandsschoten die het doel niet vonden.
Op het halfuur was er wel een prima zondagsschot, maar het einddoel was de kruising van het doel van Nico Platteeuw.
Even later kon Mathi zich doorzetten op de rechterflank, maar kon niemand van de gevolgde aanvallers zijn teen zetten tegen de scherpe voorzet.

Zowel de thuis -als uitverdedigers bezorgden hun doelmannen nog extra zweetplekken toen hun 'fausse queue' net naast de respectievelijke doelen belandden.

Net voor rust kon Mathi alleen op de doelman afgaan, die met een ultieme beenreflex de 0-2 van de tabellen hield.

In de tweede helft beperkte Peizegem zich voornamelijk tot het hanteren van de lange bal, en gesteund door het thuispubliek was er lichte druk merkbaar, weliswaar zonder kansen. Toch was het rond het uur prijs toen verdedigers meeliepen op vrije trap ipv de buitenspelval toe te passen. De bal werd binnengeduwd en de bordjes stonden in evenwicht, 1-1.

Voetballend was FCR echter de meerdere, maar meermaals liep het mis bij de afwerking. Landrik en tot tweemaal toe de ingevallen Junior misten opgelegde kansen die de verdiende 1-2 op het bord zouden zetten, maar het mocht helaas niet zijn.
FCR werd een tweede penalty onthouden toen Alex overhoop werd gelopen, opnieuw had de scheidsrechter blijkbaar te veel zweet in zijn ogen zodat zijn zicht werd vertroebeld.

Een derde penaltygeval dan aan de overkant waarbij er een aangeschoten handsbal nog wat stof deed opwaaien - sommige refs fluiten, sommigen niet. Deze ref floot maar legde de bal buiten het penaltygebied. Ofwel penalty, ofwel niet, maar geen tussenoplossing, scheids.

De loden hitte trok nog eens aan het spelpeil, en tussendoor werden er nog wat gele kaarten uitgedeeld om af te ronden.

FCR heeft geen reden om zich bestolen te voelen aangezien het de kansen gewoon zelf moet afmaken. Efficiëntie op zowel aanvallend als verdedigend vlak doet ons de das om. Gezien de warmte is er wel een klein excuus, maar dit moet beter tijdens de eerste thuiswedstrijd tegen Wemmel.


Disclaimer: het verslag wordt geschreven vanuit het standpunt van een van de FCR-spelers en kan uiteraard onvolledigheden en licht favoritisme bevatten.

Wedstrijdstatistieken kan u hier terugvinden.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Huidige stand

# Team PTS
10 KVC Delta Londerzeel 38
11 KVC Asse-Terheide 33
12 FC Melsbroek 24
13 FC Ramsdonk 23
14 FC Borght-Humbeek B 18
15 KFC Eppegem B 13
16 VW Mollem 6

Volgende wedstrijden


No upcoming matches!

Login Form