FC RAMSDONK

FCR - Wemmel 4-2

FCR haalt zijn eerste driepunter van het seizoen na een leuke wedstrijd.

Click op 'lees meer' voor wedstrijdverslag -en statistieken.

 

Na het teleurstellende puntenverlies op Peizegem had Ramsdonk thuis iets recht te zetten. In vergelijking met de vorige wedstrijd keken Yann Wetz en Robin Vercammen geblesseerd toe, Stijn Van der Perre en Arnor Hoornaert namen hun plek in.

De thuisploeg schoot verschroeiend uit de startblokken en na een kwartier stond de 2-0 op het bord. Eerst kon Hannes Van Loon de 1-0 binnenkoppen op hoekschop van Alexander Breugelmans en diezelfde Alex schoot een afvallende bal na corner knap overhoeks binnen.
De 2-1 lag echter een minuut later reeds tegen de netten, toen de linksback mocht infiltreren en na knap samenspel de bal in twee tijden voorbij Nico Platteeuw kreeg.

Wemmel wist daarna het evenwicht te herstellen en nam zelfs de bovenhand. Net voor het halfuur werd er een penalty gegeven na een fase waarin de scheids bizar floot. Eerst werd Ramses Rolus van de sokken gelopen door een bezoekende aanvaller, waarna Valon aan de noodrem moest trekken. De eerste fout had gefloten moeten worden, maar de penalty (en geen enkele kaart) was wel een feit. Bol kon de eerste inzet nog stoppen, maar was kansloos bij de rebound.

Wemmel duwde door en een aanvaller miste met een lage schuiver slechts nipt het doel.
Daarna was het terug de beurt aan de thuisploeg. Sil Schoofs miste met een kopbal net het kader. Diezelfde Sillemon leek met een lage schuiver terug het overwicht naar FCR te brengen, maar de keeper was snel tegen de grond en pakte prima.

2-2 bij de rust en dus een correcte uitslag gezien het spelbeeld.

Een vijftal minuten na rust ging dan bij een bezoeker het licht uit en deelde hij een slag uit aan Ram die bebloed naar de kant moest. Een logische rode kaart was het gevolg, hier mogen gerust meerdere weken schorsing volgen.

Iets later werd Landrik Bantu Ku Bol stevig foutief gestopt en mocht Jonathan Bugin zich opmaken voor de vrije trap. Deze matige vrije trap werd door de uitdoelman in eigen doel gedevieerd. Zeker een houdbare bal, maar niemand met een paars-witte voorkeur zag er graten in.

Wemmel kon dan met 10 man het spel in evenwicht houden en de kansen waren schaars tot in het laatste kwartier.
Een Wemmelse aanvaller kwam na Ramsdonks mistasten niet verder dan een lob die hoog over het doel van Bol ging.

Alex pakte net later uit met een prima schot dat deze keer wel knap gestopt werd door de bezoekende doelman. Toch hing iets later de 4-2 tegen de netten.
De ingevallen Junior Osagie kon voorzetten waarbij een Wemmelse verdediger niet kon onderscheppen en Sillemon de bal panklaar kon leggen voor Jona, die met een raket de linkerwinkelhaak aan flarden schoot.

Match gespeeld en de Wemmelse kopbal die in blessuretijd voorlangs ging, was enkel nog voer voor de analisten.

Degelijke wedstrijd van Onze Jongens, al moet er kritisch gekeken worden naar het feit dat Wemmel op enkele minuten terugkwam van een 2-2 achterstand.
FCR heeft zo voor de eerste keer in jaren zijn start niet gemist. Volgende week gaan we op bezoek in Perk!

Disclaimer: het verslag wordt geschreven vanuit het standpunt van een van de FCR-spelers en kan uiteraard onvolledigheden en licht favoritisme bevatten.

Wedstrijdstatistieken kan u hier terugvinden.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Huidige stand

# Team PTS
10 KVC Delta Londerzeel 38
11 KVC Asse-Terheide 33
12 FC Melsbroek 24
13 FC Ramsdonk 23
14 FC Borght-Humbeek B 18
15 KFC Eppegem B 13
16 VW Mollem 6

Volgende wedstrijden


No upcoming matches!

Login Form