FC RAMSDONK

FCR - Nossegem 2-2

 

FCR blijft ongeslagen na een gelijkopgaande wedstrijd

Click op 'lees meer' voor het wedstrijdverslag -en statistieken.

 

 

 In vergelijking met de wedstrijd tegen Perk keken Hannes Van Loon en Nikele Benteyn geblesseerd toe, Jaron Roelandts en Robin Vercammen namen hun plek in de basis in.

SK Nossegem had voor het seizoen de ambitie om mee te doen voor promotie, en staat eigenlijk te laag gerangschikt voor hun kwaliteiten. FCR had het aanvankelijk lastig met hun moeilijk te bekampen 3-5-2, maar vond vrij snel de organisatie terug. In de eerste helft zochten de aanvallers naar gaten in de verdedigingen, maar beide hielden aanvankelijk stand.

De eerste kans was voor Nossegem toen een lange bal voorbij alles en iedereen naar de diepe spits gelanceerd werd, maar gelukkig was Nico Platteeuw paraat om de bal te keren. Toch kwam er nog een rebound, die door Cummy van de lijn werd gekeerd.
Op de daaropvolgende counter stond de 1-0 op het bord. Sam De Keukelaere werd diepgestuurd en liet zich eerst de bal afsnoepen, maar kon de bal heroveren en enig mooi de bal over de bezoekende doelman stiften.

Nossegem kwam echter steeds meer opzetten omdat Ramsdonk begon te verzwakken in de duels. Op een van de snelle counters via de lange bal volge er een prima voorzet van de linksbuiten die de diepe spits vond. Hoewel er een leunfout gebeurd op Arnor Hoornaert, werd het kopbaldoelpunt wel goedgekeurd. 
Op slag van rust was er zelfs de Nossegemse voorsprong, nadat een opkomende middenvelder veel te simpel mocht aanleggen en met een knap schot de netten deed trillen.

Even voordien was Pieter Robberechts ingevallen nadat Stijn Van der Perre met een neusbreuk werd afgevoerd na een ongelukkig contact.

Na de rust nam FCR de controle over en beperkte Nossegem zich tot de counter. Paars-wit miste echter verschillende keren goede kansen op de gelijkmaker.

Eerst viel de lob van de afgezonder Landrik Bantu net over de lat, even later pakte de Nossegemse doelman uit met een knappe reflex op de doorgebroken Sil Schoofs en een gelijkaardige fase een schot met diezelfde Sillemon, ging rakelings naast.
FCR had er ondertussen een extra aanvaller bijgegooid en ging met drie vanachter spelen om de druk vanvoor te verhogen. Verdere kansen bleven echter uit, ondanks het dominante balbezit.

Net voor het einde miste Nossegem dé kans om de thuisploeg uit te tellen, maar de aanvaller schoot van dichtbij wild naast. De verdiende gelijkmaker viel er in de absolute slotfase, toen op voorzet van Mathias Thielemans een verdediger hands beging en de bal op de stip werd gelegd. Correcte beslissing, geen protest van de bezoekers. De ingevallen Jonathan Bugin trapte de bal beheerst naast de doelman en meteen werd er afgefloten.

FCR toonde opnieuw twee gezichten, hetzij minder extreem als vorig weekend. Het halfuur voor de rust was erg matig, het halfuur na de rust was het dominant en dwong het goede kansen af. Dat er in de slotfase toch nog de gelijkmaker werd afgedwongen, was de beloning voor de inzet van de spelersgroep.

2-2 lijkt ons een correcte uitslag tegen de beste tegenstander totnogtoe. Dit weekend volg vermoedelijk nog een iets sterkere tegenstander in de vorm van leider Toekomst Relegem.

 
Disclaimer: het verslag wordt geschreven vanuit het standpunt van een van de FCR-spelers en kan uiteraard onvolledigheden en licht favoritisme bevatten.

Wedstrijdstatistieken kan u hier terugvinden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Huidige stand

# Team PTS
10 KVC Delta Londerzeel 38
11 KVC Asse-Terheide 33
12 FC Melsbroek 24
13 FC Ramsdonk 23
14 FC Borght-Humbeek B 18
15 KFC Eppegem B 13
16 VW Mollem 6

Volgende wedstrijden


No upcoming matches!

Login Form