FC RAMSDONK

FCR - Eendr Mazenzele-Opwijk 1-1

 

FCR behaalt een billijk gelijkspel tegen de tweede in de stand.

Click op 'lees meer' voor wedstrijdverslag -en statistieken.

 


Dezelfde ploeg als tegen Beigem behield het vertrouwen. Er was wederom heel wat wind, wat het spelbeeld niet ten goede kwam.
Na 30 seconden kon FCR al tegen een achterstand aankijken toen een voorzet tegen de binnenkant paal waaide, maar het geluk was deze keer aan onze kant. De gevolgde aanvaller trapte nog de onmisbare rebound toch overhaast over.

Even later een tweede grote kans voor de drukkende bezoekers. Op corner geraakte de bal tot tweemaal toe niet weg en was er een ultieme reflex voor de lijn nodig van doelman Lawrence Vandersteen, de bal was duidelijk niet over de lijn.

De letterlijke Mazenzeelse storm ging even liggen en FCR kon scherp tegenprikken. Na een aanval op links over verschillende stationnetjes kon zowaar kapitein Nikele Benteyn uithalen, zijn schot ging rakelings over de doellat.

Het kick-and-rush spel van de bezoekers bracht uiteindelijk toch iets op, net na het halfuur. Atypisch ging het over de grond. De rechtsbuiten werd te weinig gehinderd en kon te gemakkelijk zijn collega aan de overkant bereiken die de bal kon verlengen buiten het bereik van de doelman.
Nog geen 5 minuten later stonden de bordjes gelijk. Sam De Keukelaere kon zich doorzetten op rechts, de scherpe voorzet werd door Mathias Thielemans binnengegleden.
Net voor de rust was er nog de kans op de 2-1, toen Junior Osagie een teenlengte te kort kwam op doorkoppen van Robin Vercammen na corner.

Met 1-1 de rust in en dat zou ook het resultaat blijken na 90 minuten. De wind ging lichtjes liggen en de wedstrijd leverde vooral veel middenveldspel op, met de bijhorende stevige duels. Er waren enkele gevaarlijke doch houdbare afstandsschoten langs beide kanten. De beste kans  voor de thuisploeg was een knap vluchtschot van Mathi dat de buitenkant van de paal scheerde, en na mistasten in de thuisverdediging moest Law de meubels redden op een doorgebroken bezoeker.
Hét moment van de tweede helft was een geldig doelpunt van Mazenzele dat zeer onterecht afgekeurd werd wegens vermeend buitenspel. Alle negatieve karma van tegen Beigem werd daarmee terug in evenwicht gezet.

Voor hetzelfde geld was er een thuis -of uitoverwinning, maar het gelijkspel lijkt billijk. Beide ploegen knokten voor wat ze waard waren, al dan niet geruggesteund door de wind.
Hoopgevende prestatie naar de heenronde-afsluiten deze zaterdag bij de buren van St-Jozef!

 Wedstrijdstatistieken kan u hier terugvinden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Huidige stand

# Team PTS
10 KVC Delta Londerzeel 38
11 KVC Asse-Terheide 33
12 FC Melsbroek 24
13 FC Ramsdonk 23
14 FC Borght-Humbeek B 18
15 KFC Eppegem B 13
16 VW Mollem 6

Volgende wedstrijden


No upcoming matches!

Login Form